Litecoin (LTC ali Ł je programska oprema, ki temelji na p2p blockchain in odprtokodni program, izdana pod zmogljivostmi MIT / X11. Prenos in ustvarjanje kovancev temelji na kriptografskem protokolu in je decentraliziran. identičen z Bitcoin (BTC)

  1. decembra 2017 je Litecoin dosegel svoj najvišji rezultat, 360,93 $, kar je bilo neverjetno 8200-odstotno povečanje v primerjavi s ceno prejšnjega leta (4,40 $). To je povsem odraz uspešnega trga kriptovalut, katerih skupna tržna vrednost se je povečala s 17,7 milijarde dolarjev Dolar na približno 650 milijard. USD v enem letu, kar je več kot 3.600%.

Litecoin kot prihodnje orodje


Litecoin se pogosto primerja z Bitcoin, ki deluje skoraj popolnoma na enak način, razen transakcijskih stroškov, ki so približno 1/50 velikosti. Za številne trgovce in uporabnike kriptovalut, oblikovanje cen Litecoin deluje bolj racionalno kot Bitcoin in z bolj trajnostno prihodnostjo.

Kot vidimo, da nekatere spletne trgovine začenjajo sprejemati kriptografske tečaje, bomo videli, da je mogoče kupiti nakit, živila, oblačila, elektroniko in še več.

Poleg trgovanja in nakupa Litecoin-a je možno tudi rudarjenje z njimi, čeprav je to zelo tehnična dejavnost in zahteva dostojno količino računalniškega znanja. Dober računalnik je dovolj za kopanje kovancev zelo počasi, a resen rudar bi uporabil rudarski stroj ASIC

Ustanovitelj Litecoin


Litecoin je ustvaril Charlie Lee oktobra 2011. Lee je nekdanji uslužbenec Googla, ki ga je oblikoval tako, da je dopolnil Bitcoin z reševanjem nekaterih njegovih vprašanj, kot so transakcijski časi, pristojbine in koncentrirani rudarski bazeni. Charlie Lee je vzel ključno kodo iz Bitcoina in naredil spremembe kode in protokola, da bi deloval na način, za katerega je menil, da bi najbolje omogočil veliko prevzemanje valute.

DOLGOROČNA USTREZNOST


Ko je bil Litecoin prvič ustvarjen, je bil le eden od nekaj šifrirnih valut. Danes je eden izmed mnogih – več kot 1.300, več jih je ustvarjenih vsak dan. Ime litecoin je danes priznano ime, ki ga vsi v kripto okolju poznajo. je v prvih petih največjih kripto valut po tržni vrednosti in je za obdobja imela 2 mesti
Eden od glavnih ciljev Litecoina je bil skrajšanje časa preverjanja blokov z 10 minut na 2,5 minute, tako da se lahko potrdi več transakcij. To je Litecoin 4x hitreje kot Bitcoin. Vsakih 2,5 minute se izdela blok Litecoin in izdela 25 kovancev. To pomeni, da se vsak dan uporablja 14.400 litekoinov, kar je največji možni znesek