Bitcoin Cash, kot je Bitcoin, je plačilna mreža in valuta. In potem se verjetno sprašujete, kakšna je potem razlika? Tukaj je nekaj zgodovine

Ko je Bitcoin nastal leta 2009, je bila uvedena omejitev, tako da ni bilo mogoče opraviti nobenih transakcij za več 1MB na. blok (ki se običajno opravi vsakih 10 minut). Omejitev je bila vpisana v programsko kodo Bitcoinsov, ki ustvarjajo “Satoshi Nakamoto”. Veliko se je govorilo o tem, zakaj se je odločil za to, kjer nekateri menijo, da je to storil kot varnostni mehanizem za zaščito pred mrežnimi napadi. Ker Bitcoin še ni imel cene, bi bilo zelo enostavno narediti tak napad, danes je situacija drugačna, saj bi bil tak napad zelo drag v transakcijskih stroških.

Kako in zakaj je Bitcoin Cash prišel na svet?


Leta 2013 je Bitcoin skupnost začela govoriti o odstranitvi omejitve 1 MB – nekateri so mislili, da morate čakati, saj še ni problem, drugi pa so menili, da bi morali biti v ospredju. Na koncu je bil le pogovor, ker se ni strinjal, kako in kdaj naj bi se to zgodilo, kar je povzročilo navadno osebo. Bitcoin transakcija je dosegla najvišjo ceno okoli 300 DKK v transakcijskih stroških v decembru 2017. Manjšina se je odločila za nadgradnjo zmogljivosti omrežja z 1 MB na 8 MB skupaj z razdelitvijo bloka Bitcoin. V programski kodi je bilo zapisano, da se bo to zgodilo 1. avgusta 2017 – in tam se je rodil Bitcoin Cash. Vsakdo, ki je imel Bitcoin od pred 1. avgust 2017 je bil zdaj tudi lastniki istega števila Bitcoin Cash.

Kaj zdaj?


Po razcepu, Bitcoin Cash je zdaj nova skupnost s pogledi, ki niso v Bitcoin skupnosti. V skupnosti Bitcoin verjamejo, da je bolje omejiti omejitev na 1 MB, nato pa na vrhu zgraditi nove rešitve (npr. Omrežje Lightning) in tako razširiti na ta način in tako ohraniti mrežo majhno, torej navadno. uporabniki si lahko privoščijo tudi izvajanje polnih omrežnih odjemalcev. Po drugi strani pa v Bitcoin Cash skupnosti mislite na to, da morate prilagoditi osnovni protokol in da lahko gradite rešitve na vrhu (kot je mreža Lightning), tako da lahko ljudje svobodno izberejo tisto, kar želijo uporabiti. Bitcoin Cash zajednica želi tudi omogočiti navadnim ljudem. Ljudje izvajajo popolne stranke s tekočimi optimizacijami, vendar to ni prednost pred zmožnostjo poceni transakcij. Bitcoin Cash ima stalne nadgradnje vsakih 6 mesecev, o katerih lahko preberete več na www.bitcoincash.org.

Ali lahko pošljete Bitcoin na Bitcoin Cash naslov in obratno?


Ne, Bitcoin in Bitcoin Cash sta zdaj dve različni valuti in plačilna omrežja. To pomeni, da če na primer pošljete Bitcoin na Bitcoinov denarni naslov, lahko tvegate izgubo denarja (z uporabo strokovnjaka, ki je ponavadi mogoče znova dobiti), zato je pomembno, da se zavedate in pazi. Na začetku sta oba uporabljala isti format naslovov, toda januarja 2018 je Bitcoin Cash Community naredil novo obliko naslova, da bi se izognili tem nesrečam. Nekateri se še vedno lahko najdejo v nekem starem formatu.

Nakup Bitcoin Cash